Italian Film Night: The girl with the pistol

Kdy

13. 4. 2022 19.30 - 22.00
Na promítání tohoto týdne v rámci ITALSKO/ÍRÁNSKÝCH FILMOVÝCH NOCÍ jsme pro vás vybrali šedesátkovou italskou komedii od Maria Monicelliho.
Motivem filmu Dívka s pistolí jsou takové (pro nás) již zastaralé tradice jako unášení nevěsty či vražda ze cti, které však byli stále velmi relevantní v kontextu jižní Itálie šedesátých let.
Jedinečná Monica Vitti hraje hlavní roli Assunty, sicilské dívky, která je zneuctěna svým milencem, jenž krátce poté uteče do Británie. Tento akt jí způsobí status “neprovdatelné” v očích místní společnosti. Proto se Assunta rozhodne se pomstít — sbalit si pistoli a vydat se střemhlav do “swinging-sixties” Británie a navrátit své rodině čest.
Pokud vám chybí smích a potřebujete zářivé šedesátkové barvy v sítnicích, přijďte se s námi podívat na ne tolik náročný vtipný film!
 
For this week’s screening of the IRANIAN / ITALIAN FILM NIGHTS we picked a groovy italian comedy by Mario Monicelli.
The Girl with the Pistol deals with such (for us) outdated traditions such as bride kidnapping and honour killing, which were still very much relevent in the south of 1960’s Italy.
The one and only Monica Vitti portrays the role of Assunta, a Sicilian girl dishonoured by her lover, who quickly afterwards escapes to Great Britain. This act makes her unable to marry in the eyes of the local society. That’s the moment Assunta decides to take revange — take a gun and face the swinging-sixties Britain to restore her family’s honour.
If you need a laugh and some bright sixties colours in your eyes, come and watch this more light-hearted fun flick with us!