Italian Film Nights: 8 1/2

Kde

Pomezí 7, Kounicova 7, Brno

Kdy

30. 3. 2022 19.30 - 22.00
This week’s film we have chosen for the IRANIAN / ITALIAN FILM NIGHTS is probably the most recognisable by a well-known legendary Italian director.
Federico Fellini’s 8 ½ is an almost autobiographical piece, where reality and dream-like fantasy seamlessly merge into a weird emotional comedy about a director’s creative crises and his guilt of betraying film executives by having nothing to shoot and his wife by spending time with his mistress.
If you are struggling with searching your life’s meaning as Fellini was in the 60’s and want to have a laugh while doing so, come and enjoy this surrealist masterpiece with us!
 
Film, který jsme pro vás vybrali na tento týden v rámci ITALSKO/ÍRÁNSKÝCH FILMOVÝCH NOCÍ je pravděpodobně nejrozeznatelnějším z celého cyklu, natočený legendárním italským režisérem.
Felliniho 8 ½ je téměř autobigrafický snímek, kde se snové fantazie vlévají do reality a spojují se ve zvláštní procítěnou komedii o režisérovi, jenž čelí hluboké umělecké krizi a osobnímu studu z lhaní producentům o “hotovém filmu” a z podvádění své ženy s milenkou.
Pokud také máte potíže s hledáním smyslu života jako měl Fellini v šedesátých a chcete se u toho I zasmát, přijďte si s námi užít toto surrealistické veledílo!