Special film night: Who are we? Psychoanalysis of ukranians

Kde

Pomezí klub, Kounicova 7, Brno

Kdy

27. 4. 2022 19.30 - 22.00
"I'm 30 years old, and I don't know who I am. It seems to me that something is wrong with me" - these are the words of the documentary "Who are we? Psychoanalysis of Ukrainians". For an hour and a half we will immerse ourselves in the history of Ukrainians, learn more about how the totalitarian regime, not allowing them to speak, rethink, and, in conclusion, experience the collective trauma of the terrible twentieth century, influenced Ukrainians' self-identification, fears, views and feelings. This film, like a psychotherapy session, is an attempt to answer the questions that every Ukrainian asks himself: "Who are we?"
"What unites us?"
"What sets us apart from others?"
"How, in spite of suffering, pain and a terrible past, to come to your senses, to find hope and light in your heart in the cold darkness?"
This week we broke the regular cine club plan to have an opportunity to learn something about Ukraine and more importantly, to help.
The earning will be sent to a volunteer organization that assists people in different war areas of Ukraine.
Join us for a film, food, and some good will on Wednesday 19:30 in Pomezi and bring friends!
 
"Je mi 30 let a nevím, kdo jsem. Zdá se mi, že se mnou něco není v pořádku" - to jsou slova dokumentu "Kdo jsme? Psychoanalýza Ukrajinců". Na hodinu a půl se ponoříme do historie Ukrajinců, dozvíme se více o tom, jak totalitní režim, který jim nedovolil promluvit, přehodnotit a na závěr zažít kolektivní trauma strašlivého dvacátého století, ovlivnil Ukrajince sebeidentifikace, strachy, názory a pocity.
Tento film, stejně jako psychoterapeutické sezení, je pokusem odpovědět na otázky, které si klade každý Ukrajinec: "Kdo jsme?"
"Co nás spojuje?"
"Co nás odlišuje od ostatních?"
"Jak se navzdory utrpení, bolesti a strašné minulosti vzpamatovat, najít naději a světlo ve svém srdci v chladné temnotě?"
Tento týden jsme porušili pravidelný plán filmového klubu, abychom měli příležitost dozvědět se něco o Ukrajině a co je důležitější, pomoci.Výdělek bude zaslán dobrovolnické organizaci, která pomáhá lidem v různých válečných oblastech Ukrajiny.
Přidejte se k nám na film, jídlo a dobrou vůli ve středu v 19:30 na Pomezí a vezměte přátele!