Jen Svoboda - recitál: Regenerace

Kde

Pomezí klub, Kounicova 7, Brno

Kdy

8. 5. 2022 19.00 - 22.00
Snivec, harmonikář s ukrajinským nástrojem, performer, milovník experimentů a kazet, písničkář, mučič turecké baglamy, samouk. Čerstvě s novým indickým harmoniem.
Působí od roku 1995 - intimně se seznámil s pouliční scénou ulic a života měst Brno, Valletta (Malta), Galway (Irsko), Curych a Lucern (CH) a Praha, kde v posledních letech hraje zejména na skalách Dalejského a Prokopského údolí na hranici města a přírody.
Projekt Regenerace navazuje na otevřené zkoušky Jen Svoboda s brněnskými a zlínskými muzikanty v roce 2001 až 2002, které probíhaly každý týden ve sklepní koji na dvoře v ulici Jugoslávská a později ve zkušebně v Mýdle v prostoru s názvem Regenerace, který sdíleli s kapelou Zeměžluč (ta zkoušela ve středu a my se scházeli ve čtvrtek).
Ambice večera je průřez více hudebními projekty JS: Jan Moron, Růža, U-bahn Band, Urban Band, Urband, Svoboda Big Band, Každý den jinak, na kterých se podílela řada mimořádných muzikantů, hudebních kutilů a nadšenců z Brna a okolí. Zváni k účasti jsou všichni z nich.
 

Jen Svoboda: a dreamer, an accordionist with a Ukrainian instrument, a performer, a lover of experiments and cassettes, a songwriter, a tormentor of Turkish baglama, self-taught and new to the Indian harmonium.He has been performing since 1995 and became intimately familiar with the street scene of Brno, Valletta (Malta), Galway (Ireland), Zurich, Lucerne (CH) and Prague, where in recent years he has played mainly on the rocks of Dalejské and Prokopské valleys where city and nature meet.

The Regeneration project follows the open rehearsals of Jen Svoboda with Brno and Zlín musicians from 2001 to 2002, which took place every week in a cellar in Jugoslávská Street and later on in Mýdlo rehearsal studio called Regeneration, a room they shared with the band Zeměžluč. The ambition of the evening is a cross-section of several of Jen Svoboda´s music projects: Jan Moron, Růža, U-bahn Band, Urban Band, Urband, Svoboda Big Band. All of them are invited to participate.